fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Mario & Luigi: Dream Team Bros.

 • Mario och Luigi tillsammans i ett helt nytt rollspel med krafter som en av dem bara kan drömma om!

  Mario & Luigi-serien och Paper Mario-serien är båda rollspel, men de skiljer sig på en väsentlig punkt - Mario och Luigi arbetar tillsammans i Mario & Luigi-spelen på olika sätt. I de tre första delarna (Dream Team Bros. är det fjärde spelet) har de bland annat samarbetat med sina yngre jag och i Bowsers innandöme. Nu är det drömmarnas rike som står värd för skådespelet.

  Prinsessan Peach och Mario-bröderna anländer till den mystiska Pi'illo Island och den minst lika mystiske Dr Snoozemore. I början verkar allt frid och fröjd, men snart kidnappas prinsessan Peach till en drömvärld av den spöklika Antasma. För att rädda Peach måste Mario ta sig in i Luigis drömmar, till en plats som kallas för Dream World. Det visar sig att Luigis hjärna befinner sig på samma våglängd som Pi'illo-folket nämligen. Blev det lite flummigt nu? Bra, då är allt som det ska vara!

  Som du säkert har förstått nu är det här inget vanligt Mario-spel. I den vanliga världen på Pi'illo Island samarbetar bröderna ungefär som i tidigare delar av Mario & Luigi-serien. I Dream World däremot är Mario själv... om man bortser från Luigis undermedvetna! Som vanligt när det gäller Nintendo är handlingen och speldesignen sammanflätade. I Dream World kan du använda den sovande Luigis mustasch eller klia honom på näsan (detta sker rent praktiskt på pekskärmen) för att trigga vissa effekter i Dream World (en värld som skapas av Luigis drömmar).

  Luiginary

  I Dream World fungerar förstås inte attackerna på samma sätt som på Pi'illo Island. I Luigis dröm finns det något som kallas Luiginary-attacker (från engelskans "imaginary" som betyder "föreställning", som i att föreställa sig) som till exempel låter Mario springa på en stor boll av massor av Luigis (och nåde den fiende som står i vägen). Utanför strid kan exempelvis Luigis ansikte dyka upp på 3D-skärmen, och så måste du som spelare interagera med en sovande Luigi på pekskärmen för att få ansiktet på 3D-skärmen att göra något till Marios fördel.

  På Pi'illo Island ser du äventyret ur ett fågelperspektiv precis som resterande delar av Mario & Luigi-serien, men i Dream World ändras vyn till sidscrollande 2D. Om du blev lite förvirrad av alla fantastiska fantasier nu så förklarar vi följande:

  • Pi'illo Island=den vanliga världen som du ser ovanifrån - här kontrollerar du både Mario och Luigi samtidigt
  • Dream World=Luigis drömvärld som du ser fram sidan - här kontrollerar du Mario, men tar hjälp av en sovande Luigi på pekskärmen

  Välbekanta erfarenhetspoäng

  Mario & Luigi: Dream Team Bros. är inte bara nyheter och flummiga attacker. När det är dags för belöningarna kommer du märka att spelet använder ett välbekant system för erfarenhetspoäng där du blir starkare för varje strid du vinner, samt Bro Points som behövs för at utföra specialattacker. Har du inte tagit del av den här serien tidigare finns det något för dig också - nämligen tips, easy mode och slow attack mode som hjälper nybörjaren i dig att förstå sig på spelet.


Mario & Luigi: Dream Team Bros.

Lanseringsdatum: 12 juli 2013
System: Nintendo 3DS
Genre: Äventyr, Rollspel
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Alpha Dream
Distributör: Bergsala
Text:

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.