fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Super Street Fighter IV 3D Edition

 • 35 karaktärer, massor av banor och outfits, exklusiva spelsätt och äkta 3D som ger Rufus en volym du inte trodde var möjlig! SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition kompromissar inte bara för att formatet är bärbart.

  Hittills har det varit så att fightingspel som konverterats från konsol till bärbart format alltid behövt genomlida grava försämringar av olika slag. En del minns kanske Game Boy-versionerna av Street Fighter II och Killer Instinct som inte bara var svartvita, utan saknade även viktiga gameplay-funktioner då Game Boy bara hade två actionknappar. Även nyare fightingspel till både PSP och Nintendo DS har varit klart sämre än konsolversionerna.

  SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition krossar den otrevliga trenden med en fet "Shoryuken!!" (Dragon Punch). Här hittar du alla 35 spelbara karaktärer, alla moves och alla spelsätt från konsolversionen. Här kunde Capcom ha stannat och nöjt sig med en i det närmaste perfekt konvertering, men man gick betydligt längre än så!

  Grafiskt i klass med Xbox 360 och PlayStation 3

  Det visuella i SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition ligger oerhört nära konsolversionen när det gäller polygonantal och animationer. De största skillnaderna är att bakgrunderna här är statiska (de rör sig alltså inte) och att upplösningen är lägre. Förutom dessa skavanker kommer du knappast märka stor skillnad, om ens någon skillnad alls, på det grafiska. Spelet rullar på med 30 bilder per sekund oavsett om du spelar i 2D eller 3D.

  Det syns inte på bild, men 3D-effekten i Nintendo 3DS-spelet gör att karaktärerna får ett helt annat djup. Helt plötsligt får de faktiskt riktiga, tredimensionella kroppar istället för att vara klistrade på en platt skärm, vilket i sig är en oerhörd grafisk förbättring från konsolspelen. Effekten går inte att göra rättvisa i ord, du måste se skillnaden själv för att förstå!

  Exklusiva funktioner och features

  Capcom kunde som sagt ha nöjt sig med att konvertera över spelet rätt och slätt från konsol, men man gick den extra milen och lade till flera häftiga funktioner och features som är exklusiva för Nintendo 3DS-versionen! Vi presenterar dem en efter en:

  3D Versus

  Street Fighter är i grunden ett fightingspel som utspelar sig på ett tvådimensionellt plan (du kan bara röra dig i sidled), vilket gör att 3D-effekten inte kommer till sin fulla rätt. 3D Versus ändrar kameraperspektivet så att du ser din gatukämpe bakifrån, i ett så kallat "over-the-shoulder"-perspektiv! På en vanlig, platt skärm hade detta inte fungerat i praktiken eftersom problem med avståndsbedömning hade uppstått. Det hade varit svårt att se exakt hur långt ifrån motståndaren befann sig.

  Med 3D-effekten påslagen blir detta lika naturligt som skinkan på julbordet och plötsligt bjuder spelet på en helt ny upplevelse! Så här har du aldrig spelat Street Fighter förut, och bara den nya vinkeln gör att SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition känns som ett nytt spel.

  Figurine Mode - Street Fighter och StreetPass är en ytterst lyckad kombination

  Här väntar cirka 500 figuriner på att låsas upp. Det är små statyetter som du kan se i full 3D! För att låsa upp dessa krävs det att du använder StreetPass eller Play Coins.

  De är inte bara till för att titta på heller! Varje figurin har statistik och kan levlas upp genom att slåss mot andra figuriner. Här kommer StreetPass in i leken. När du passerar en Nintendo 3DS-ägare som har spelat SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition kommer era figuriner automatiskt att slåss. Den figurin som har bäst statistik vinner, så ut på stan med din Nintendo 3DS och börja slåss via StreetPass! Ju fler möten, desto starkare blir dina samlarobjekt!

  Om du har problem att hitta Nintendo 3DS-ägare i din närhet kan du alltid använda Play Coins för att köpa nya figuriner.

  Online och lokal multiplayer? Självklart!

  Förutom att slåss mot en kompis i samma rum kan du utmana folk från världens alla hörn på en duell! Uppkopplingen sker via Nintendo Wi-Fi Connection och är därmed helt gratis. Eftersom Nintendo 3DS bara har en enda Friend Code som är hårdvarubaserad behöver du inte adda någon som du redan har addat i ett annat spel.

  I onlineläget kan du välja att antingen sätta igång direkt mot en slumpmässig motståndare, eller paras ihop med någon som är likvärdig dig själv i skicklighet. Du får poäng efter varje fight som rankar dig (det finns ingen rankinglista) och det gör att du förhoppningsvis får möta jämna slagskämpar.

  Du kan också spela mot vänner som är registrerade i din Friend List. Har du redan registrerat en kompis på din Nintendo 3DS behöver du inte upprepa proceduren för det här spelet eftersom Friend Codes numera är hårdvarubaserade.

  Vi har provat att spela onlinematcher under samma tak, och då märkte vi inget lagg alls men när vi spelade mot japaner så var det en liten fördröjning mellan knapptryck och action på skärmen. Med andra blir kvaliteten som vanligt bättre ju närmare motståndet befinner sig.

  Spectator Mode

  Ser du två personer som går en rond? Hoppa in i deras match snabbt som åskådare! Du ser all action i full 3D på din egen Nintendo 3DS!

  Download Play

  Har du en Nintendo 3DS men inget exemplar av SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition? Varför inte ladda ned från kompisen som har spelet? Med Download Play kan du ladda ned en demoversion där båda spelar som Ryu. Perfekt för uppleva känslan first hand!

  Smart utnyttjande av pekskärmen

  Till skillnad från den billiga iPhone-versionen av Street Fighter IV (där dina fingrar täcker upp en stor del av spelskärmen eftersom iPhone saknar fysiska actionknappar) utnyttjas pekskärmen på Nintendo 3DS väldigt smart. Du har fyra stora ikoner till ditt förfogande, och på dessa kan du lägga specialattacker, knappkombinationer (till exempel trippelspark eller trippelslag) eller Ultra combos. Ett klick så utföras attacken. Du behöver inte använda pekskärmen om du inte vill, men för nybörjare kan den definitivt vara skillnaden mellan frustration och nöje.

  Du får själv välja om du vill spela i Lite eller Pro Mode.

  I Lite Mode kan vilka superattacker som helst läggas på de fyra virtuella knapparna, men i Pro Mode kan du bara använda knappkombinationer (till exempel trippelspark) och kast. När du spelar online syns det vilka som använder Lite respektive Pro Mode, vilket bäddar för rättvisa matcher.


Super Street Fighter IV 3D Edition

Lanseringsdatum: 25 mars 2011
System: Nintendo 3DS
Genre: Fajting
Spelare: 1-2 (lokalt) | 2 (online)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Åldersmärkning:
Utgivare: Capcom
Utvecklare: Dimps
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, StreetPass, SpotPass, Download Play

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.