Skip to main content

Nintendo 3DS-familjen

Nintendo 3DS-familjen består av sex olika handhållna konsoler med både likheter och skillnader.

New Nintendo 2DS XL

New Nintendo 3DS XL

New Nintendo 3DS

Nintendo 2DS

Nintendo 3DS XL

Nintendo 3DS

Observera att tillverkningen av Nintendo 3DS-systemen har upphört.

Spelen är viktigast

Nintendo har många välkända karaktärer och serier som de själva har kontroll över, till exempel Super Mario, Pokémon, Zelda, Metroid, Kirby och Donkey Kong. Det betyder att flera av de bästa Nintendo 3DS-spelen är exklusiva för konsolen - du hittar inte spel som SUPER MARIO 3D LAND, Super Pokémon Rumble eller The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D på något annat format!

Äkta 3D utan glasögon eller 2D - valet är ditt

Precis som namnet antyder har Nintendo 3DS en 3D-skärm som klarar att återge grafiken i äkta 3D utan att du som användare måste ta på dig ett par extra glasögon. Du kan när som helst justera styrkan på 3D-effekten steglöst, en mycket praktisk funktion då alla människor upplever 3D på olika sätt. Med detta 3D-reglage kan du ställa in 3D-effekten så att den passar just dina ögon - och vill du hellre spela i 2D är det bara att dra ned reglaget helt. Detta kan göras hur mycket som helst och när som helst under spelets gång!

Vad betyder ”3D” egentligen?

3D kan betyda två olika saker. Det kan vara så att spelet erbjuder 3D-världar som låter spelaren röra sig fritt, och det kan innebära en 3D-effekt som gör att man ser djupet i grafiken. 3D-grafik med polygoner (tredimensionella världar) har funnits länge, men få maskiner klarar av att visa äkta 3D-djup - grafiken blir istället lika platt som skärmen den visas på.

Nintendo 3DS är den enda spelkonsolen som klarar av att visa 3D utan extra glasögon. Så istället för att titta på en platt skärm ser det ut som om du tittar ut genom ett fönster när du spelar Nintendo 3DS! Karaktärer och föremål får ett fantastiskt djup och en naturlig rundhet istället för att se inklistrade ut. Dessutom ser det ibland ut som att grafiken sticker ut några centimeter utanför skärmen - men du kan förstås inte ta på den!

Två skärmar är som gjort för 3D

En 3D-skärm visar inte bara ett otroligt djup i bilden, utan låter även objekt och föremål sticka ut ur skärmen. Om du då ska använda dina fingrar för att trycka på virtuella knappar på 3D-skärmen kommer de att ”växa in” i grafiken. Resultatet blir att 3D-illusionen drastiskt försämras och din spelupplevelse likaså.

På Nintendo 3DS sitter 3D-skärmen klart avgränsad med ett stort, svart område runt omkring sig (oavsett färgen på konsolen), vilket förstärker 3D-effekten. Den undre pekskärmen påverkar således inte 3D-effekten på något sätt, vilket betyder att du kan spela med pekskärmskontroll utan att förstöra 3D-illusionen. Detta är Nintendo 3DS helt ensam om på marknaden.

Spela klassiska spel på Nintendo 3DS!

Virtual Console-tjänsten finns i Nintendo 3DS också (förutom i Wii då)! Det betyder att du kan köpa och ladda ned klassiska spel och spela dem på Nintendo 3DS! Hittills finns utvalda NES-, Game Boy-, Game Boy Color- och Game Gear-spel representerade.

Viktig information angående barn under sju år och 3D-effekten

Det finns en liten risk att den stereoskopiska 3D-effekten kan orsaka synskador hos barn som är sex år eller yngre. Vi rekommenderar: Om barn som är sex år eller yngre har tillgång till systemet bör föräldrar eller vårdnadshavare omöjliggöra visningen av 3D-bilder med hjälp av funktionen Parental Controls. Se till att du som förälder startar upp Nintendo 3DS-systemet och gör de nödvändiga inställningarna innan du låter ditt barn använda den. När inställningarna väl är gjorda har den lilla risken helt eliminerats och ditt barn kan spela helt utan bekymmer (dessa inställningar behöver bara göras en gång)!

Egenskaper och funktioner

Två välbekanta skärmar

Nintendo 3DS har två skärmar, precis som Nintendo DS. Den nedre skärmen är en pekskärm och den övre skärmen är större och kan visa 3D utan behov av extra glasögon eller andra tillbehör.

Gyroskop och rörelsesensor

Med hjälp av den här tekniken känner Nintendo 3DS av hur du lutar och vinklar konsolen. I det inbyggda spelet Face Raiders siktar du genom att luta konsolen i olika riktningar, och det fungerar otroligt bra med blixtsnabb respons!

Precisionen är lika bra som Wii Remote Plus, vilket betyder att Nintendo 3DS känner av minsta rörelse samt hur snabbt du rör den.

Knappar och spakar

Utöver det välkända styrkorset och de sex knappar som fanns på Nintendo DS (A, B, X, Y, L och R), så har Nintendo 3DS en analog styrspak som kallas Circle Pad. Circle Pad ger dig full kontroll i 360 grader, vilket behövs för att få full frihet och den precision som krävs för att kunna navigera i 3D-världar..

Start- och Select-knapparna befinner sig under pekskärmen tillsammans med den nya HOME-knappen som öppnar huvudmenyn i Nintendo 3DS. Om du trycker på HOME under tiden du spelar ett spel så pausas spelet under tiden som du gör annat i huvudmenyn.

Spelkort

Nej, vi menar inte ruter knekt och hans vänner! Spelkort är benämningen på Nintendo 3DS-spelen (motsvarighet till kassetter och skivor). Storleken på spelkorten varierar mellan 2GB och 4GB.

Ett och samma fack tar spelkort både för Nintendo 3DS och Nintendo DS!

Kraftfullare grafik

Nintendo 3DS har betydligt bättre grafik än Nintendo DS och överträffar Wii när det gäller skuggor och ljussättningar! Titta bara på Monster Hunter 3 Ultimate som har riktiga figurskuggor istället för de enkla, runda skuggorna som finns i Wii-spelet Monster Hunter Tri.

SD kort

Precis som Nintendo DSi stöder Nintendo 3DS SD-kort för olika syften. Ett kort på 2GB medföljer när du köper konsolen, men självklart kan du uppgradera om du behöver mer minne. Nintendo 3DS är kompatibel med alla SD- och SDHC-kort, vilket betyder att den maximala storleken på ett kort är 32GB. Större SD-kort än så (SDXC) kan konsolen inte läsa.

Regionslås

Observera att Nintendo 3DS är regionslåst. Regionerna som den är indelad i är Japan, Amerika och Europa/Australien. Det betyder att Nintendo 3DS-konsolen och Nintendo 3DS-spel inte kan blandas över dessa regioner. En Nintendo 3DS som är köpt i Europa kan till exempel inte spela spel som är köpta i Japan eller Amerika. Regionslåsningen finns eftersom varje region har sina egna språk, åldersrekommenderingar, Parental Control-funktioner och lagar. Dessutom har varje region specifika onlinefunktioner.

Håll din konsol uppdaterad

Den aktuella systemversionen ser du om du klickar på skiftnyckeln i huvudmenyn (System Settings). Se till att alltid ha den senaste versionen för att kunna spela alla nya spel utan problem!

För att uppdatera din Nintendo 3DS till den senaste systemversionen måste din konsol vara ansluten mot Internet. Vissa spel (till exempel SUPER MARIO 3D LAND och Mario Kart 7) har en uppdatering inbyggd, och de startar inte förrän du tillåter att uppdateringen genomföras.

Varken Nintendo eller Bergsala tar något ansvar om din Nintendo 3DS skulle gå sönder på grund av att du använt tillbehör eller program som inte är licensierade av Nintendo

Föräldrakontroll

En inbyggd funktion för föräldrakontroll tillåter föräldrar att begränsa åtkomst till delar av konsolen funktioner, såsom internetåtkomst eller spel med åldersgräns. Det går även att stänga av tillgång till 3D-funktionen vilket är något som rekommenderas om barn under sju år använder sig av konsolen.


Förinstallerad mjukvara

Internet Browser

Webbläsaren till Nintendo 3DS låter dig surfa på Internet och kan även användas undertiden som du har ett spel pausat i bakgrunden. Webbläsaren är speciellt framtagen för Nintendo 3DS och har möjlighet att visa webbsidor och bilder i 3D om du surfar på sidor med denna funktionalitet. Det är även möjligt att ladda ner bilder i .MPO-format och du kan bokmärka upp till 64 sidor. Eventuellt krävs det att du uppdaterar till konsol innan du får tillgång till webbläsaren.

OBS! webbläsaren stöder inte Flash eller PDF.

Nintendo 3DS Camera

Nintendo 3DS har två kameror utvändigt vilket gör det möjligt att fota och filma i äkta 3D. Den inre kameran är ensam och kan bara ta foton eller filma i 2D. Förutom att bara planlöst fota och filma kan du även redigera dina bilder. Det finns massor av olika sorters pennor och symboler, men det riktigt häftiga är att du kan skapa gropar och upphöjningar i 3D! Fotar du till exempel en boll kan du göra så att bollen ”höjs upp” och verkligen sticker ut ur skärmen! Likaså är det möjligt att ”sänka” objekt och få dem att se ut som om de ligger djuuuupt in i bilden. Denna redigering sker manuellt och lämpar sig för objekt med enkla former såsom bollar, väggar och tv-apparater. Fingrar och händer lämpar sig inte för 3D-redigering.

Andra praktiska funktioner som finns i Nintendo 3DS Camera är Self Timer (antingen antal sekunder eller så tar den fotot när du säger något) och manuellt kontrollerad fokus, ljus, skärpa och kontrast. Har du problem att omgivningen är för mörk går det att åtgärda till viss del. Observera dock att Nintendo 3DS saknar blixt.

Alla foton du tar kan sparas antingen direkt på konsolens systemminne eller på det medföljande SD-kortet. Vi rekommenderar att du sparar alla foton på SD-kortet, dels för att det får plats många fler och dels för att SD-kortet är en smidig länk till datorn eller andra mediaenheter.

Tänk på att 3D-foton du tar med Nintendo 3DS inte kan ses på en vanlig datorskärm. Om du har en enhet som kan visa bilder med filnamnstillägget .MPO kan du se 3D-bilder på den enheten, annars får du nöja dig med 2D (varje 3D-foto du tar med Nintendo 3DS sparar även en 2D-version av bilden).

Är din Nintendo 3DS uppdaterad till den senaste systemversionen kan du använda den som filmkamera! Klippen du spelar in kan vara upp till tio minuter långa med ljud, och det finns även funktioner som gör att du kan ta flera foton med ett visst intervall emellan. En annan funktion gör det möjligt att pausa mitt under en inspelning för att sedan återuppta den när det passar, men observera att ljud inte spelas in i detta läge.

All film du spelar in sparas på SD-kortet, och skulle det 2GB stora kortet som medföljer inte räcka till kan du alltid uppgradera till ett större (Nintendo 3DS stöder SD-kort på upp till 32GB).

Nintendo 3DS Sound

Nintendo 3DS Sound låter dig spela in och leka med ljud eller spela upp musik som finns lagrat på SD-kortet. Du kan lagra upp till 180 olika ljudklipp som är upp till 10 sekunder långa. Du har möjlighet att förändra ljudklippen på en mängd olika spännande sätt, till exempel kan du ändra tonhöjd och hastighet.

Om du kopplar in SD-kortet i en PC och för över ljudfiler i MP3- eller AAC-format kan du spela upp dessa på din Nintendo 3DS. Musik som du spelar upp kan du leka med på samma sätt som med de ljudklipp du själv har spelat in. Utöver detta kan du använda R- och L-knappen för att lägga till olika ljud. Det finns 12 olika ljud att välja mellan, till exempel olika slagverk, katter som jamar eller Mario som plockar mynt. På den övre skärmen ser du en mängd olika former av underhållning, allt från ren visualisering av ljudet till enklare speloch ett fotoalbum med dina bilder.

Nintendo 3DS Sound har även en StreetPass-funktion. Om du registrerar dina favoritlåtar i en speciell spellista och aktiverar StreetPass, kan du kolla om du har liknande musiksmak med de Nintendo 3DS-ägare du passerar. Programmet kan hämta musik från maximalt 1000 mappar på SD-kortet och kan visa upp till 300 ljudfiler.

Mii Maker

Precis som på Wii U kan du skapa dina egna Mii-karaktärer på Nintendo 3DS! Faktum är att du har ännu större valfrihet och möjligheter. Bland annat kan du ta en bild på dig själv och automatiskt låta Mii Maker skapa en Mii utifrån den. Om du inte blir helt nöjd med resultatet kan du finjustera din Mii i efterhand.

I Mii Maker finns även en funktion som låter dig lagra en jpg-bild på antingen huvudet eller hela karaktären på SD-kortet. Den bilden kan du sen kopiera över till en PC och använda som avatar på forum, i din mejlsignatur eller liknande.Möjligheterna är oändliga. Du kan även spara din Mii i form av en QR-kod som andra Nintendo 3DS-ägare kan läsa av och vips dyker du upp i deras Mii Maker.

StreetPass Mii Plaza

När du har registrerat din personliga Mii i StreetPass Mii Plaza, aktiverat StreetPass-funktionen och går runt med din Nintendo 3DS i Standby, kan du möta andra Nintendo 3DS-ägares Mii-karaktärer. Dessa Mii-karaktärer ställer sig på kö i StreetPass Mii Plaza och där kan du se lite information om dem, till exempel var de kommer ifrån, vilket det senaste spelet de spelade var samt lite andra saker. Mii Karaktärer som du smlar på dig på det här sättet kan sen användas i lite olika minispel i vilka du kan låsa upp nytt innehåll för din Mii.

Augmented Reality

Det följer med sex olika AR-kort när du köper en Nintendo 3DS. AR står för Augmented Reality och kallas "förstärkt verklighet" på svenska. Praktisk sett innebär det att du plaserar ett av de sex korten på ett bord och därefter "filmer" du dem med konsolens 3D-kameror och tittar på 3D-skärmen. Plötsligt dyker det upp en välkänd Nintendo-figur mitt i verkligheten! Du kan se på den från olika vinklar och du flyttar dig runt kortet och du kan till och med ändra karaktärens pose.

Ett av korten har ett stort frågtecken på sig och det kortet kan du använda på en rad olika sätt. I AR Games-programmet ger kortet tillgång till en rad olika minispel. Till att börja med är de flesta minispelen och funktionerna på det här kortet låsta men du kan använda dig av Play Coins som du får genom att gå runt med konsolen i standby för att låsa upp nytt innehåll. Mii Viewer är ett exempel på detta och den funktionen låter dig ta fram din Mii-karaktär i förstärkt verklighet.

AR Games är inte det enda programmet som nyttjar AR-korten, nintendogs + cats-spelen kan också använda kortet med frågetecken för att föra fram din valp i den förstärka verkligheten.

Face Raiders

I den här komiska shootern ska du skjuta så många ansikten du kan. Det låter kanske helt knäppt och det är det också! Du avfyrar projektiler med hjälp av ett sikte på skärmen, och detta sikte styr du genom att luta Nintendo 3DS i olika riktningar.

Ansiktena plåtar du själv, vilket betyder att du kan stoppa in vänner, kändisar, familj, lärare, chefer... ja i princip vilka som helst! Det går utmärkt att ta foton på ansikten som finns på en datorskärm, vilket betyder att begränsningarna är ytterst få! Även om du tar ett tvådimensionellt foto förvandlas ansiktet till 3D i Face Raiders!

När du har fotat ett fejs kan du småjustera det så att det passar in i mallen som spelet använder sig av. Du kan förstora, förminska, rotera och justera i fyra olika riktningar tills ansiktet är helt på plats!

Ansiktena gör en mängd olika uttryck under spelets gång och du kommer att bli förvånad över hur bra det fungerar med tanke på att "källan" är ett tvådimensionellt foto! Face Raiders är inte särskilt seriöst utan värderar humor mer än våld, något du säkert kommer uppskatta när du sätter en fullträff i munnen på en kompis eller arbetskollega!

Fråga först och skjut sedan

Själva gameplayet är kombobaserat, vilket betyder att det inte lönar sig att skjuta hejvilt och hoppas på att något skott träffar. För att nå hög poäng ska du sikta väl och bara skjuta ett skott i taget. Klarar du en hel bana utan att missa kan du räkna med en saftig kombo som resulterar i skyhöga poäng! Om situationen är tillräckligt sansad kan du försöka sikta i munnen på ansiktena, det ger nämligen högre poäng... Det finns "smartbomber" också när läget blir desperat, men dessa bör du ej använda eftersom de sabbar din kombo.

Hål i din vägg!

Grafiken i Face Raiders blandar verkligheten med den något absurda fantasi som spelet bjuder på. Du siktar genom kamerorna, vilket gör att verkligheten utgör bakgrunden. Ansiktena du ska skjuta har propellerhjälmar på sig och de attackerar från alla håll! De spränger hål i verkligheten så att det ser ut som hål till en annan dimension i bakgrunden. Säg till exempel att ditt sovrum har vita väggar. Ett ansikte kan när som helst spränga sig igenom ditt sovrum så att det blir hål i väggen... inte på riktigt alltså, men det ser ut precis så på 3D-skärmen! Hålen i verkligheten känns av med stor precision av Nintendo 3DS, så även om du vänder dig om och siktar mot dörren så kommer hålen att vara kvar i din vägg när du vänder dig tillbaka. Häftigt!

Det finns närmare tio banor i Face Raiders och de är av väldigt varierande svårighetsgrad. I början kan verkligen vem som helst vinna men på slutet krävs det träning, träning och åter träning för att segra. Det som skiljer banorna åt är typen av fiender som anfaller dig. De första ansiktena agerar måltavlor medan de svårare varianterna har sköldar och andra skydd som det gäller att komma runt.

Activity Log och Play Coins

Ju mer du går, desto fler Play Coins får du. Dessa mynt kan bytas mot diverse saker i vilka Nintendo 3DS-spel som helst! Alltså, ta alltid med dig din Nintendo 3DS!

Ja, hur spännande kan det här vara då tänker du. Man kan säga att Activity Log är samlingsplatsen för all statistik. Här ser du hur lång tid du har spelat varje titel, hur många gånger du har spelat och till och med snittiden för varje spelstund! Du kan även se när du började spela och när du spelade senast. All denna statistik gäller även Nintendo DS-spelen, och du kan sortera enligt olika kriterier för att snabbt hitta det du ska och slippa bläddra i oändliga menyer.

Upp till 256 titlar kan lagras på det här sättet. När det talet överskrids raderas de äldsta.

100 steg=ett Play Coin

Play Coins har ett brett användningsområde, du kan använda dem i allt från att hyra nya Mii-figurer i StreetPass Mii Plaza till att köpa nya figuriner i SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition. Play Coins är en inbyggd hårdvarufunktion vilket betyder att vilket Nintendo 3DS-spel som helst kan utnyttja dem (så länge utvecklarna anpassar sin titel efter funktionen). Dina steg räknas när Nintendo 3DS ligger i Sleep Mode (dock inte när du spelar), så stäng inte av den!

Du kan max samla 10 Play Coins per dag (1000 steg alltså) och 300 Play Coins totalt. Spendera dem klokt.

Game Notes

Game Notes är helt enkelt ett anteckningsblock med 16 sidor som du kan göra anteckningar i. Det bästa är att Game Notes kan användas samtidigt som du spelar Nintendo 3DS-spel och -program genom att trycka på HOME-knappen. Detta försätter ditt spel i pausläge och ger dig bland annat tillgång till Game Notes som du kan använda för att skriva ner saker från spelet som du vill komma ihåg. Kanske lite anteckningar om var det finns skattar du inte kunnat nå eller märkliga föremål som du inte förstår dig på än.

Friend List

Håll koll på dina spelvänner! Friend List är aldrig längre än ett par klick bort och en av LED-lamporna på Nintendo 3DS blinkar orange så snart en vän gått online!

Alltid igång

Så länge du befinner dig i närheten av ett trådlöst nätverk eller en hotspot har du full koll på vilka av dina vänner som är online och vad de spelar. Friend List kommer du åt via HOME Menu och väl inne kan du lägga till nya vänner eller kolla vad folk du redan lagt till spelar för något samt hur länge sedan de var online. Du lägger till folk på två sätt:

Om personen du vill lägga till befinner sig långt bort: Registrera varandras tolvsiffriga Friend Codes. När den väl är registrerad så kan du spela alla onlinespel mot denna person. Det finns bara en Friend Code på Nintendo 3DS, och den sitter i hårdvaran. Du behöver alltså inte registrera en kod för varje spel, utan bara en enda som gäller för alla onlinespel.

Om personen du vill lägga till finns i närheten: Du kan skicka din Friend Code trådlöst till en annan Nintendo 3DS-ägare om ni befinner er i samma rum.

LED-lampan talar om när en vän har loggat in

En av LED-lamporna på Nintendo 3DS talar om när en vän har loggat in genom att blinka orange. När du ser detta är det bara att trycka på HOME-knappen så att du kommer ut i HOME Menu, och sedan på Friend List för att se vem det var. Spelet du spelar tar bara en paus och är redo att köra igång igen när som helst. Du behöver alltså inte stänga av det du håller på med för att titta på Friend List.

StreetPass och SpotPass

Detta är två funktioner som håller dig uppdaterad på nya och spännande sätt. Båda funktionerna låter dig ta emot innehåll och annan information utan att du behöver anstränga dig. Närsomhelst kan det hända att du har fått något nytt och spännande när du öppnar din konsol.

StreetPass 

StreetPass använder lokal, trådlös kommunikation och är aktivt både när du spelar och när konsolen är i Sleep Mode (hopfälld). Tänk dock på att det inte fungerar när annan trådlös kommunikation är aktiv, till exempel när du spelar online, laddar ned något eller kör ett lokalt flerspelarläge.

Det enda du behöver göra för att aktivera StreetPass är att göra en inställning i varje spel (som sedan sparas så du slipper göra om den), sedan räcker det med att du tar med dig din Nintendo 3DS när du går ut. Du behöver alltså inte ens ha med dig ett spel överhuvudtaget! StreetPass-filerna för varje program lagras på systemminnet, och du kan låta max tolv titlar vara igång samtidigt med StreetPass.

LED-lampan på toppen av Nintendo 3DS blinkar grönt när du får en StreetPass Hit, och lyser sedan grönt så att du vet om något har hänt när du kommer hem och plockar fram konsolen.

SpotPass

SpotPass är en inbyggd funktion som gör att din Nintendo 3DS alltid är ansluten mot Internet - även när du inte använder den. Så länge det finns ett trådlöst nätverk eller en hotspot i närheten är det bara att vika ihop konsolen så håller den sig uppkopplad och laddar hem det senaste utan att du behöver göra någonting. Lägger du Nintendo 3DS i dockningsstationen hemma i närheten av ditt trådlösa nätverk är den alltid fulladdad och uppdaterad när du sedan ska använda den!

Det enda du behöver göra för att komma igång med SpotPass är att ansluta Nintendo 3DS till ditt trådlösa nätverk en gång. När det är gjort kommer konsolen automatiskt att koppla upp sig via ditt nätverk så fort den är i närheten av det. Självklart kan du registrera Nintendo 3DS till flera olika nätverk samtidigt.

SpotPass används bland annat för att hålla din Nintendo 3DS uppdaterad. Nintendo kan skicka ut en uppdatering under natten som din konsol ladddar ned automatiskt, sedan när du vaknar ser du att lampan lyser blå och att det finns något nytt att titta på! Efter ditt godkännande blir uppdateringen installerad.

SpotPass används också av diverse spel, bland annat vissa fightingspel där du får nya outfits och utmaningar nedladdade utan att behöva lyfta ett finger! Kort sagt, vill du vara uppdaterad ska du aktivera SpotPass! Det kostar ingenting och alla uppdateringar sker automatiskt, så det finns inget att förlora.

De sex konsolerna i Nintendo 3DS-familjen

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS

För dig som värdesätter oöverträffad mobilitet.

Den perfekta konsolen för dig som pendlar eller ofta befinner dig där det är trångt men ändå vill spela. Nintendo 3DS är en smidig konsol som lätt får plats i fickan men som sin nätta storlek till trots erbjuder fantastiska spelmöjligheter.

Storlek och mått

 • 3D-skärm: 3,53"
 • Pekskärm: 3,02"
 • Bredd: 134,6 mm
 • Längd: 73,7 mm (hopfälld)
 • Tjocklek: 20,3 mm (hopfälld)
 • Vikt: 226,8 gram

Nintendo 3DS och Nintendo 3DS XL har samma teknik innanför skalet vilket gör att båda konsolerna klarar av att spela alla Nintendo 3DS-spel och de flesta Nintendo DS-spel. Det är samma förinstallerade programvara på båda konsolerna och båda paketen innehåller allt som behövs för att komma igång att spela.

Nintendo 3DS XL

För dig som vill ha en större spelupplevelse.

Nintendo 3DS XL är perfekt för dig som värdesätter stora skärmar mer än mobilitet. Konsolen får inte plats i vilken bakficka som helst men istället får du en spelupplevelse som är svåröverträffad. Nintendo 3DS XL har en rundare utformning och extra tydliga START,- SELECT- och HOME-knappar. Batteriet i konsolen är kraftfullare och tillåter längre speltid. Dessutom är det medföljande SD-kortet på hela 4 GB.

Storlek och mått

 • 3D-skärm: 4,88"
 • Pekskärm: 4,18"
 • Bredd: 156 mm
 • Längd: 93 mm (hopfälld)
 • Tjocklek: 22 mm (hopfälld)
 • Vikt: 336 gram

Nintendo 3DS och Nintendo 3DS XL har samma teknik innanför skalet vilket gör att båda konsolerna klarar av att spela alla Nintendo 3DS-spel och de flesta Nintendo DS-spel. Det är samma förinstallerade programvara på båda konsolerna och båda paketen innehåller allt som behövs för att komma igång att spela.

Nintendo 2DS

Konsolen för dig som värdesätter ett lägre pris framför stora skärmar och 3D-effekter.

Nintendo 2DS är definitivt konsolen som sticker ut mest från mängden i Nintendo 3DS-familjen. Till skillnad från de andra familjemedlemmarna går det inte att fälla ihop Nintendo 2DS och som namnet antyder har den ingen 3D-funktion. Nintendo 2DS har endast en högtalare vilket gör att ljudet är i mono om inte hörlurar används. Nintendo 2DS kan spela alla Nintendo 3DS-spel och är även bakåtkompatibel med Nintendo DS vilket gör att spelutbudet i det närmaste är oändligt.

Storlek och mått

 • Övre skärm: 3,53"
 • Pekskärm: 3,02"
 • Bredd: 144 mm
 • Längd: 127 mm
 • Tjocklek: 20,3 mm
 • Vikt: 260 gram

New Nintendo 3DS

För dig som vill ha en spelkonsol med en personlig "touch"!

New Nintendo 3DS har utbytbara dekorationskal vilket gör den perfekt för dig som vill sätta en personlig prägel på din konsol.

Utbytbara dekorationsskal

New Nintendo 3DS har utbytbara dekorationsskal vilket gör det enkelt att sätta en personlig prägel på konsolen.

Kraftfullare processor

New Nintendo 3DS har en snabbare och kraftfullare processor än föregångaren. Förutsatt att du har en snabb bredbandsuppkoppling så kommer du märka att New Nintendo 3DS laddar ned applikationer betydligt snabbare än Nintendo 3DS. Vissa spel, till exempel Xenoblade Chronicles 3D, nyttjar den här extra kraften och är endast kompatibla New Nintendo 3DS och inte Nintendo 3DS.

Inbyggd NFC för spel som använder sig av amiibo

NFC-funktionen är inbyggd i New Nintendo 3DS så den är redo att använda amiibo-figurer när kompatibla spel finns tillgängliga. Det är bara att sätta din amiibo på pekskärmen på New Nintendo 3DS så läser den av din amiibo.

Förbättrad 3D-funktionalitet

Betydligt skönare 3D-upplevelse med den nya superstabila 3D-funktionen. New Nintendo 3DS känner av var ditt ansikte befinner sig med hjälp av en kamera som automatiskt justerar sig så att du ska få bästa möjliga 3D-upplevelse när du spelar. Observera dock att barn under sex år ej bör använda sig av 3D-effekten när de spelar. Använd föräldrakontrollen i New Nintendo 3DS för att undvika att barn använder sig av 3D-funktionen.

Bakåtkompatibel

New Nintendo 3DS kan spela alla spel som fungerar till Nintendo 3DS det vill säga alla Nintendo 3DS-spel samt nästan samtliga DS- och DSi-spel. Du kan också föra över data från en Nintendo 3DS till en New Nintendo 3DS.

Bättre kamera

Kameran är betydligt bättre under ljussvaga förhållanden än den till Nintendo 3DS. Här kommer du märka en avsevärd skillnad.

Storlek och mått

 • 3D-skärm: 3,88"
 • Pekskärm: 3,33"
 • Bredd: 142 mm
 • Längd: 80,6 mm (hopfälld)
 • Tjocklek: 21,6 mm (hopfälld)
 • Vikt: 253 gram

New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL har samma teknik innanför skalet vilket gör att båda konsolerna klarar av att spela alla Nintendo 3DS-spel och de flesta Nintendo DS-spel. Det är samma förinstallerade programvara på båda konsolerna och båda paketen innehåller allt som behövs för att komma igång att spela.

New Nintendo 3DS XL

För dig som vill ha den största spelupplevelsen!

New Nintendo 3DS XL har de största skärmarna någonsin på en handhållen konsol från Nintendo.

Kraftfullare processor

New Nintendo 3DS XL har en snabbare och kraftfullare processor än föregångaren. Förutsatt att du har en snabb bredbandsuppkoppling så kommer du märka att New Nintendo 3DS XL laddar ned applikationer betydligt snabbare än Nintendo 3DS. Vissa spel, till exempel Xenoblade Chronicles 3D, nyttjar den här extra kraften och är endast kompatibla New Nintendo 3DS och inte Nintendo 3DS.

Inbyggd NFC för spel som använder sig av amiibo

NFC-funktionen är inbyggd i New Nintendo 3DS XL så den är redo att använda amiibo-figurer när kompatibla spel finns tillgängliga. Det är bara att sätta din amiibo på pekskärmen på New Nintendo 3DS så läser den av din amiibo.

Förbättrad 3D-funktionalitet

Betydligt skönare 3D-upplevelse med den nya superstabila 3D-funktionen. New Nintendo 3DS känner av var ditt ansikte befinner sig med hjälp av en kamera som automatiskt justerar sig så att du ska få bästa möjliga 3D-upplevelse när du spelar. Observera dock att barn under sex år ej bör använda sig av 3D-effekten när de spelar. Använd föräldrakontrollen i New Nintendo 3DS för att undvika att barn använder sig av 3D-funktionen.

Bakåtkompatibel

New Nintendo 3DS XL kan spela alla spel som fungerar till Nintendo 3DS det vill säga alla Nintendo 3DS-spel samt nästan samtliga DS- och DSi-spel. Du kan också föra över data från en Nintendo 3DS till en New Nintendo 3DS XL.

Bättre kamera

Kameran är betydligt bättre under ljussvaga förhållanden än den till Nintendo 3DS. Här kommer du märka en avsevärd skillnad.

Storlek och mått

 • 3D-skärm: 4,88"
 • Pekskärm: 4,18"
 • Bredd: 160 mm
 • Längd: 93,5 mm (hopfälld)
 • Tjocklek: 21,5 mm (hopfälld)
 • Vikt: 329 gram

New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL har samma teknik innanför skalet vilket gör att båda konsolerna klarar av att spela alla Nintendo 3DS-spel och de flesta Nintendo DS-spel. Det är samma förinstallerade programvara på båda konsolerna och båda paketen innehåller allt som behövs för att komma igång att spela.

New Nintendo 2DS XL

New Nintendo 2DS XL

New Nintendo 2DS XL stöder alla Nintendo 3DS-spel i 2D. Med sin stora skärm på 4,88" och vikt runt 260g är det en ny typ av Nintendo 2DS.

Fler kontrollmöjligheter

New Nintendo 2DS XL har en C-spak och ZL/ZR-knappar, som ger utökade kontrollmöjligheter i kompatibla spel. C-spaken är tryckkänslig och registerar hur hårt du trycker på den.

Inbyggt amiibo-stöd

Near-field communication (NFC) är inbyggt i pekskärmen. Om du placerar en amiibo (säljs separat) på skärmen under tiden du spelar ett kompatibelt spel kan du läsa och skriva till din amiibo för att förstärka spelupplevelsen på en mängd överraskande sätt beroende på spel och amiibo.

Storlek och mått

 • Övre skärm: 4,88"
 • Pekskärm: 4,18"
 • Bredd: 160 mm
 • Längd: 162,6 mm (öppen)
 • Längd: 86,4 mm (hopfälld)
 • Tjocklek: 20,3 mm (hopfälld)
 • Vikt: 261 gram

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige