Nintendo Account Recovery Process

På den här sidan hittar du information om vad du kan göra om du har upplevt en av följande situationer:
  • Har du fått ett oväntat e-postmeddelande som lyder: "En ny enhet har använts för att logga in på ditt Nintendo Account". E-postmeddelandet kan innehålla information om en okänd enhet eller geografisk plats.
  • Misstänker att ditt Nintendo Account har utsatts för intrång av en obehörig användare.

Följande kan du göra:

• Ändra lösenordet för ditt Nintendo Account.
    • Om du inte kommer ihåg ditt lösenord eller inloggningsinformation kan du återställa ditt lösenord.
    • Om ditt Nintendo Account är länkat till ett Nintendo Network ID kan du ändra det lösenordet på ett Wii U- eller Nintendo 3DS/2DS.
    • Om du misstänker att ett länkat Nintendo Network ID har utsatts för intrång kan du också koppla bort det från ditt Nintendo Account för att förhindra ytterligare åtkomst.
  • Logga ut från alla enheter som är kopplade till ditt Nintendo Account.
    • Logga in på ditt Nintendo Account på https://accounts.nintendo.com/ och välj " Sign-In and Security Settings " i din kontoprofil och välj "View". Välj sedan "Sign out on all other devices ".
    • Detta kommer att ta bort ditt Nintendo Account från alla enheter som du tidigare använt som inloggningsenheter. Du måste logga in igen på varje enhet med det nya lösenordet för att koppla ditt Nintendo Account till enheterna igen.
  • Ställ in tvåstegsverifieringssäkerhet för ditt Nintendo Account.
    • Verifiering i två steg gör det säkrare och kan förhindra obehörig åtkomst till kontot.
  • Ta bort alla lagrade kreditkorts- eller Paypal-uppgifter från ditt Nintendo Account.
  • Om ditt Nintendo Account är länkat till Facebook, Google, Apple eller Twitter rekommenderas att du ändrar lösenordet för dessa konton.
    • Det är möjligt att ett av dessa konton utsatts för intrång och att det också orsakar intrång i ditt Nintendo Account.
    • Besök respektive företags webbplats och använd deras supportsida för instruktioner om hur du uppdaterar ditt lösenord.
    • Om du misstänker att ett länkat Facebook-, Twitter-, Apple- eller Google-konto har utsatts kan du också koppla bort det från ditt Nintendo Account för att förhindra ytterligare åtkomst.

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.