Hur synkar jag Wii Remote?

För att kunna använda en Wii Remote med Wii eller WIi U måste du först koppla samman (synkronisera) den med din konsol.

Permanent synkronisering

När du har köpt en ny Wii Remote är det bäst att göra en permanent synkronisering då handkontrollen ska anslutas till din egen konsol.

Leta reda på de båda synkroniseringsknapparna. På Wii U finns denna på framsidan av konsolen (på Wii finns den under den lilla luckan nedanför skivfacket) och den andra på baksidan av handkontrollen (på äldre handkontroller måste du öppna batteriluckan för att komma åt knappen).

1. Tryck in den röda knappen på konsolen (tryck en gång, håll INTE inne).
  2. Tryck in den röda knappen på Wii Remote och vänta tills de blå lamporna på Wii Remote har blinkat färdigt. En av lamporna lyser konstant när synkroniseringen är färdig.
  3. Observera att du bara kan synkronisera en Wii Remote åt gången. För varje Wii Remote som du vill ansluta till din konsol måste du upprepa ovanstående tills alla handkontroller är synkroniserade.

Tillfällig synkronisering

Tar du med dig en handkontroll hem till en kompis (exempelvis) passar en tillfällig synkronisering bättre då din Wii Remote fortfarande kommer att vara synkroniserad med din egen konsol där hemma.

1. Tryck på HOME-knappen på Wii Remote och välj därefter "Wii Remote Settings" i menyn som dyker upp. Observera att det i vissa lägen inte går att trycka på HOME-knappen (ett blått hus med rött varningsmärke ovanpå dyker upp på skärmen).
  2. Klicka på "Reconnect" och vänta en kort stund. Nu har alla Wii Remote-handkontroller släppt anslutningen till Wii-konsolen.
  3. Nu trycker du på knapp 1 och knapp 2 samtidigt för att tillfälligt synkronisera en Wii Remote. Ordningen bestäms efter vilken ordning kontrollerna synkroniseras i, synkronisera alltså först handkontrollen för spelare 1, sedan handkontrollen för spelare två och så vidare.

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.