Spela in och redigera videoklipp på Nintendo Switch

Instruktioner för hur du spelar in och klipper i gameplay-videos från utvalda spel på Nintendo Switch och hur du sparar en bild från en sparad video.

Upp till 30 sekunders gameplayvideos kan spelas in på Nintendo Switch. Inspelade videos kan kortas ner och postas online. Videoinspelningsfunktionen är tillgänglig på konsoler med system-mjukvaran version 4.0.0 eller senare och är kompatibel med följande spel:

• The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Mario Kart 8 Deluxe
  • ARMS
  • Splatoon 2
  • Super Mario Odyssey
  • Ännu fler spel kommer läggas till i framtiden.

Genomför dessa steg

För att spela in video från en spelsession:

När du är i ett kompatibelt spel, tryck in och håll nere ”Capture-knappen” på den vänstra Joy-Con-kontrollen.
När du trycker på knappen kommer de senaste 30 sekundernas spelande att sparas.

Redigera och korta ner sparade gameplay-videos:

1. När du är i ”HOME”-menyn, välj ”Album” > ”All Screenshots and Videos.”
  2. Välj en video att redigera, välj sedan ”Editing och Posting” > ”Trim”.
  3. Dra i den vänstra markeringen för att justera startpunkten. Tryck sedan på nästa och dra i den högra markeringen för att justera var videon ska sluta.
  4. När du är färdig, välj ”Save”. Den editerade videon kommer att sparas som en ny video.

Att spara en enskild bild från en sparad gameplay-video

1. När du är i ”HOME”-menyn, välj ”Album” > ”All Screenshots and Videos”.
  2. Välj en video att redigera så kommer den att börja spelas.
  3. Pausa videon genom att trycka på ”Y”.
  4. Välj ”Editing and Posting” > ”Save Screenshot”.

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.