Skip to main content

Joy-Con

Joy-Con heter de löstagbara handkontrollerna som sitter på var sida om Nintendo Switch. Det finns två olika Joy-Con, en höger (R) och en vänster (L) som har lite olika funktionalitet, men som båda är en fullvärdig handkontroll i sig själv.

Ett par Joy-Con medföljer vid köp av Nintendo Switch och Nintendo Switch - OLED Model, men det går även bra att köpa till fler Joy-Con för att möjliggöra fler spelare i kompatibla spel. Joy-Con säljs i par och separat. Observera att det är skillnad på Höger (R) och vänster (L) Joy-Con. För att kunna använda tillbehöret Joy-Con grip behövs en vänster, och en höger Joy-Con.

Båda Joy-Con har inbyggd HD rumble vilket är en otroligt precis skakfunktion. Utöver detta har höger Joy-Con en rörelsekänslig IR-kamera som kan avläsa rörelse och former vilket öppnar upp för unika spelupplevelser.

Joy-Con strap är ett tillbehör till Joy-Con som fästs i handkontrollen samt din handled. Med detta tillbehör blir spelandet säkrare. Det är alltid rekommenderat att använda Joy-Con strap, särskilt i spel som nyttjar rörelsekontroller. Joy-Con strap är univeral och passar både höger och vänster Joy-Con.

Joy-Con laddas när de är anslutna till en Nintendo Switch-konsol. Det går även att använda tillbehöret Joy-Con Charging Grip för att ladda Joy-Con.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige