Skip to main content

Nybliven Nintendo Switch-ägare? Så här kommer du i gång

Har du nyligen blivit ägare till en helt ny Nintendo Switch så kan det vara en god idé att läsa den här nybörjar-guiden för att komma igång på bästa sätt. 

Hur startar jag upp Nintendo Switch för första gången?

Om det är första gången du startar upp Nintendo Switch kan det vara en bra idé att ta en titt på den här videon som steg för steg visar hur du går tillväga.

Vad kan jag spela på Nintendo Switch?

Det finns mängder av spel tillgängliga till Nintendo Switch redan nu och fler spel kommer hela tiden. Om du gillar att spela med vänner och familj kan multiplayerspel såsom ARMS, Splatoon 2 och Mario Kart 8 Deluxe eller sporttitlar såsom EA Sports FIFA 18 och NBA 2K18 vara något för dig.

Om du istället föredrar single player-upplevelser finns det ett stort utbud även för dig. Vad sägs till exempel om Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Fire Emblem Warriors och The Elder Scrolls V: Skyrim. Ännu fler spel finns att läsa om via den här länken.

Få senaste nytt om Nintendo Switch och dess spel

Via Home-menyn kan du se en nyhetsikon (news på engelska). Klickar du på den kommer du kunna få tillgång till alla möjliga slags uppdateringar om nya och kommande spel. Det kan röra sig om trailers, bilder, Nintendo Direct-presentationer eller annan viktig information om Nintendo Switch.

Spara bilder och videoklipp från dina spelstunder

Ser du något coolt medan du spelar är det numera superenkelt att spara och dela med sig av denna upplevelse. Tryck bara på ”capture”-knappen på Nintendo Switch så sparas en bild av det du precis håller på med. Dessa bilder är också enkla att dela med sig av på sociala medier. Har du uppdaterat systemmjukvaran i Nintendo Switch (du måste ha version 4.0.0 eller senare) är det också möjligt att spara videoklipp från dina spelstunder. Tryck bara på capture-knappen och håll inne denna till dess att du hör ett pip så sparas automatiskt de 30 senaste sekunderna som ett videoklipp. I efterhand kan du trimma ner dessa videoklipp och även välja ut enskilda ögonblick som sparas som bilder. 

Vad gör de andra ikonerna på Home-menyn?

Du kan aktivera sleep mode, justera kontroll-ordningen eller ändra dina inställningar. I inställnings-menyn har du även möjlighet att skapa din egen Mii-karaktär.

Kan jag föra över spardata från en Nintendo Switch till en annan?

Ja! Med den senaste systemuppdateringen är det nu möjligt att föra över din spardata och användarkonto till en annan Nintendo Switch. Om du till exempel tidigare har delat på en Nintendo Switch i familjen men nu fått en egen så kan du ta all din data med dig och fortsätta spela precis där du var tidigare. Läs den här guiden för att få reda på hur du gör.

 


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige