fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • European Smash Ball Team Cup

European Smash Ball Team Cup

Älskar du och dina vänner Super Smash Bros. Ultimate och gillar att tävla? Då kan ni ta chansen att testa era ”skills” med siktet inställt på att bli Europas bästa lag!

Turneringen går under namnet European Smash Ball Team Cup och avslutas med en stor final där kontinentens vinnare kommer att krönas.

Alla spelare som är intresserade av att tävla och är minst tolv år samt folkbokförda i ett nordiskt land kan bilda ett team bestående av tre spelare för att delta i kvalen nedan. Observera att det också är tillåtet att ha en fjärde spelare som reserv, men detta är inget som helst krav. Två lag från varje kval går vidare till den nordiska finalen som hålls den 13 april, på Tekniska museet i Stockholm. Det lag som sen vinner den nordiska finalen går sedan vidare till den stora europeiska finalen.

Samla dina Smash-vänner och låt hårdträningen börja!

Kval till den nordiska finalen kommer att hållas på följande platser

Sverige, Webhallen

Datum: 23-24 mars
Adress: Sveavägen 39 (Hitta hit)
Länk (information/registrering): https://challonge.com/esbtc2019SWE
Organisatör: Webhallen/Bergsala

Danmark, Nørrebrohallen

Datum: 16 mars
Adress: Nørrebrogade 208, 2200 København N (Hitta hit)
Länk (information/registrering): Smash.gg // Twitter: @MrKingFunk
Organisatör: Danish Smash Bros. Community/Bergsala

Norge, Komplett

Datum: 16-17 mars
Adress: Kronprinsesse Märthas plass 1, 0160 Oslo (Hitta hit)
Länk (information/registrering): www.facebook.com/events/2287367524869461
Organisatör: Komplett/Bergsala

Finland, Östersundom Camp Center

Datum: 31 mars*
Adress: Knutersintie 915, 00890 Helsinki, Finland (Hitta hit)
Länk (information/registrering): Smash.gg
Organisatör: Smash Finland ry
*The Union 20-eventet pågår från fredag den 29 till söndag 31 mars. Kvalet i European Smash Ball Team Cup äger rum på söndagen den 31 mars.

Vi reserverar oss för eventuella fel, och förbehåller oss rätten att uppdatera information angående turneringen kontinuerligt.

Regler gällande spelare, lag och kvalomgångar

Vem får vara med och tävla?

Alla som är 12 år fyllda och bosatta i Norden får vara med och tävla i Super Smash Bros. Ultimate European Smash Ball Team Cup 2019 Nordics Qualifier. Du behöver inte äga en Nintendo Switch eller Super Smash Bros. Ultimate för att delta i ett offline-event. Vår rekommendation är dock att anmäla ett fulltaligt lag. Spelare som inte har anmält ett fulltaligt lag får i mån av plats skapa ett lag på plats tillsammans med andra spelare som saknar lag. Observera dock att föranmälda fulltaliga lag äger företräde in i tävlingen och att platserna är begränsade.

Samtycke till publicering

Turneringen kommer att dokumenteras och spridas via en lång rad olika kanaler, till exempel: Twitch, YouTube, Facebook och Twitter. Genom att delta i tävlingen godkänner du att din medverkan kan spridas via dessa och andra kanaler.

Regler för tävlingen

Varje kvalomgång har egna regler, se till att läsa på om vad som gäller för respektive kval på respektive informationssida. Regler för den nordiska finalen kommer att finnas tillgängliga på plats för finalen.

Vinnande lag

När ett lag kvalificerar sig i en Super Smash Bros. Ultimate European Smash Ball Team Cup 2019 Nordics Qualifier blir det lagets medlemmar genast registrerade och får tävla i den nordiska top 8-finalen som hålls i april (exakt plats och datum avslöjas senare). När ett lag och dess medlemmar väl kvalificerat sig får det inte ställa upp i något av de återstående kvalen.

  • Spelare som kvalar till den nordiska finalen och är under 18 år, behöver tillhandahålla Bergsala AB med målsmans skriftliga godkännande så snart som möjligt efter kvalet. Det är lagets kontaktperson (lagkapten) som ansvarar för att alla underskrifter som behövs samlas in och skickas till supersmash@bergsala.se tillsammans med all annan information som behövs i form av adressuppgifter och liknande. Kontaktpersonen kommer att bli kontaktad av en representant hos Bergsala efter kvalet för att få mer detaljerad information.

Reservspelare

Ett lag får ha en reservspelare utöver sina tre huvudspelare. Reservspelaren betraktas som en del av laget och måste därmed förhålla sig till samma regler som för övriga lagmedlemmar. Reservspelaren måste registreras samtidigt med övriga spelare och kan inte registreras som reservspelare för något annat lag.

Regler gällande spelare som lämnar ett kvalificerat lag

Vi förstår att det finns omständigheter som tvingar spelare att lämna ett lag, även om laget är kvalificerat till den nordiska top 8-finalen. Om ett lag måste byta ut en spelare behöver dettas meddelas oss via e-post (supersmash@bergsala.se) från lagets registrerade e-postadress. Det behöver inte anges någon anledning till att spelares avgår. Om lagkaptenen avgår så måste en ny e-postadress skickas in till oss och en ny lagkapten utses.

OBS! Om fler än en spelare behöver avgå från ett lag, kommer de återstående medlemmarna att räknas som ett nytt lag och därmed kommer de att tappa sin kvalificering till den nordiska finalen. Kvalificeringen kommer istället att tillfalla det lag som kom närmast att gå vidare.

Tidigare kvalificerade spelare och framtida tävlingar

Den första gången en spelare lämnar ett redan kvalificerat lag får denne gå med i ett nytt okvalificerat lag. Följande gäller:

  1. En tidigare kvalificerad spelare får inte återansluta till ett lag de har lämnat. När en spelare lämnar ett lag är det permanent och gäller för återstoden av den här turneringen.
  2. Om en tidigare kvalificerad spelare väljer att lämna ytterligare ett lag så kommer denna spelare inte att få delta i något lag för återstoden av den här turneringen.

Angående okvalificerade spelare och lagbyten

Fram tills dess att ett lag har kvalificerat till sig top-8 ses dess spelare som fria. Så länge som en spelare inte är del av ett lag som redan kvalificerat sig får de delta i alla återstående nordiska kval med samma eller andra lag. Den enda restriktionen är att en spelare endast får tävla för ett enda lag i varje enskilt kval. En spelare kan således inte ställer upp med två eller fler olika lag i det svenska kvalet.

Uppförande

Individer förväntas att alltid uppföra sig familjevänligt på alla tänkbara sätt när de deltar I ett Nintendo-event. Detta innefattar, men är inte begränsat till, klädsel, gametags, sponsornamn, logotyper, attityd och beteende i liveströmmar, intervjuer och liknande. Om en spelare bedöms agera på ett kränkande sätt eller på annat sätt bryta mot dessa regler kan denne ombes lämna eventet, möjligen även göra sig ovälkommen på kommande event.

Om du har några specifika frågor om Super Smash Bros. Ultimate European Smash Ball Team Cup 2019 Nordics Qualifier, vänligen kontakta oss via e-post: supersmash@bergsala.se

Regler gällande regionala priser

Alla deltagare som kvalar i ett av de fyra nordiska kvalomgångarna vinner följande:

  • En plats i den nordiska finalen (Om en av spelarna inte kan delta kommer reservspelaren att få ta platsen. Om två eller fler spelare inte kan delta kommer priset att gå vidare till nästa lag i tur).
  • En tur-och-retur-biljett med tåg, buss eller flyg från en plats nära vinnarens hem, till Stockholm.
  • Betalt boende för ett gemensamt rum för lagets tre medlemmar i upp till två dagar beroende på tåg/flyg/bussanslutning till och från vinnarens hem och Stockholm.