fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

 • Häng med Mario, Sonic och deras vänner till Rio, staden där de Olympiska Spelen hålls i augusti 2016. Tävla i en stor mängd olika sporter som till exempel fotboll och pingis. Upp till fyra spelare kan spela med varandra samtidigt. Perfekt spel för hela familjen eller med vänner och bekanta. Må bäste spelare vinna!

  Utöver alltid återkommande olympiska sporter som bågskytte och simning kan du se fram emot golf som inte varit med i olympiska spelen på 112 år. Svinga klubban med din stylus och ta hem segern! Om du är redo för ytterligare nya utmaningar så väntar 14 speciella Plus Events. I ett av dessa event ska du simma och dyka och ta dig förbi vågor som skapas av en Thwomp. Använd dig av "power-ups" och försök få bästa möjliga tid på 100 meter frisim.

  Oavsett vilket spelläge du väljer så kommer du känna igen alla deltagarna som består av Mario, Sonic och deras vänner. Favoriter som Yoshi och Amy Rose är förstås med. Dessutom kommer 20 nya karaktärer vara med denna gången. Bland annat Rosalina och Rogue. Totalt finns det 40 olika deltagare som du kan välja att spela med.

  Du kan också välja att spela med din Mii i spelläget Road to Rio. I det spelläget kommer du att upptäcka rivaliteten mellan Marios och Sonics gäng. Det är upp till dig vilket gäng du vill haka på. Handlingen kommer vara unik för dessa två olika val så testa gärna båda.

  För att bli bäst behöver du träna. Det finns gott om utrustning och beroende på vad du väljer kommer det påverka din förmåga. Om du klär din Mii i en Mario-dräkt och använder en Mario amiibo kommer du få en effektiv, men kortlivad boost. Samma sak om du klär din Mii i en Sonic-dräkt och använder en Sonic amiibo. Något som kan vara avgörande i grenar där marginalerna är små.

  När du känner dig redo kan du också utmana din familj, vänner och bekanta i flerspelarläget. Tack vare funktionen Download Play kan upp till fyra spelare med varsin Nintendo 3DS utmana varandra även om ni bara har ett exemplar av Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games. Kommer dessutom att finnas globala topplistor där du kan se hur ligger till jämfört med andra spelare. En annan nyhet är Pocket Marathon där stegen du tar med din Nintendo 3DS räknas för att ge dig olika belöningar till dina Mii-karaktärer. Perfekt om du gillar att promenera och att ha din Nintendo 3DS med dig!

 • No. 01 Mario
  Mario är en av Nintendos mest kända och älskade karaktärer och du kan träffa på honom i allt från klassiska...
  No. 26 Sonic The Hedgehog
  Den supersnabba igelkotten Sonic är SEGAs blå maskot och huvudkaraktären i Sonic the Hedgehog-serien.
  No. 42 Dr. Mario
  Mario har provat många olika yrken och läkaryrket är ett av dem. Dr. Marios jobb är att fylla glas med färgade piller...
  Mario
  Mario är en av Nintendos mest kända och älskade karaktärer och du kan träffa på honom i allt från klassiska...
  Mario (Classic Colours)
  Mario i all sin pixlade ära från Super Mario Bros., det allra första spelet i serien. Här i sina klassiska färger.
  Mario (Modern Colours)
  Mario i all sin pixlade ära från Super Mario Bros., det allra första spelet i serien. Här i sina moderna färger.

  Vänligen notera att listan över kompatibla produkter inte nödvändigtvis är komplett och att den kan komma att uppdateras.


Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

Lanseringsdatum: 08 april 2016
System: Nintendo 3DS
Genre: Sport
Spelare: 1-4 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Åldersmärkning:
amiibo:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: SEGA
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: amiibo, Download Play

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.