fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Professor Layton and the Miracle Mask

 • Professor Layton är tillbaka, för första gången på Nintendo 3DS och med 150 helt nya pussel samt ett nytt pussel via SpotPass varje dag under ett helt års tid!

  När du skaffar Professor Layton and the Miracle Mask hittar du 150 helt nya hjärnskrynklare direkt på spelkortet, men låter du din Nintendo 3DS ansluta mot ett trådlöst nätverk (SpotPass) kan du ladda ned hela 365 pussel till - gratis!

  Handlingen

  Detta femte Professor Layton-spel utspelar sig efter del fyra (Professor Layton and the Spectre's Call) och följer återigen Layton, Luke och Emmy. Den här gången har de fått i uppdrag att stoppa en maskerad typ som går under namnet Masked Gentleman, och som gör livet surt för invånarna i staden Monte d'Or (att förvandla folk till sten är inte särskilt uppskattat). Layton misstänker att masken i själva verket är Mask of Chaos som sägs förse bäraren av den med mäktiga krafter.

  Avslöjandet tar Layton tillbaka till sitt förflutna som kanske döljer lösningen till nutidens problem. Tillbakablickarna introducerar Laytons föräldrar samt barndomsvännen Randall, och låter dig spela som en 17-årig Layton. Det visar sig att den unge arkeologen får betala ett högt pris för sin passion...

  Nytt format ger nya möjligheter

  Grafiskt kommer du som gillar Professor Layton-spelen att känna igen dig då stilen är densamma, men eftersom formatet nu heter Nintendo 3DS har en rad förbättringar gjorts. Bland annat är karaktärerna nu i riktig 3D och animerade istället för platta och tvådimensionella. Förutom att grafiken fått sig en rejäl ansiktslyftning jämfört med Nintendo DS-spelen innehåller Professor Layton and the Miracle Mask ett helt nytt spelsätt som går ut på att hjälpa den unge Layton genom en rad kammare fyllda av pussel medan han undviker olika objekt och mumiefiender.

  Nya minispel

  The Toy Robot

  Kontrollera en uppvridbar leksaksrobot som alltid rör sig tre steg åt gången. Kan du föra den till målet?

  One-Stop Shop

  Fyll hyllorna så att de blir så attraktiva som möjligt. Du lyckas om konsumenterna köper allt i ett svep!

  Rabbit Show

  Hjälp Laytons lärling Luke att träna en cirkuskanin som har ansetts olämplig att uppträda! Träna kaninen och prata med den för att lära den nya trick så att den till slut får uppträda på cirkusen igen.


Professor Layton and the Miracle Mask

Lanseringsdatum: 26 oktober 2012
System: Nintendo 3DS
Genre: Äventyr, Pussel
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: LEVEL-5
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, SpotPass

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.