fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Pokémon GO

 • Res mellan den riktiga världen och den virtuella världen med Pokémon GO till iOS- och Android-enheter. Med Pokémon GO kommer du att upptäcka Pokémon i en helt ny värld - din!

  Observera att Pokémon GO inte distribueras av Bergsala och att vi därför inte kan svara på frågor rörande appen. Om du upplever problem med Pokémon GO hänvisar vi till Niantic och The Pokémon Company. Bergsala distribuerar däremot det fysiska tillbehöret Pokémon GO Plus som utökar spelupplevelsen.

  Pokémon GO är utvecklat på Niantics "Real World Gaming"-plattform och använder verkliga platser för att uppmuntra spelare att leta efter Pokémon högt och lågt i den verkliga världen. Pokémon GO tillåter spelare att söka efter och fånga fler än hundra olika Pokémon. Spelet finns att ladda ner till smartphones via App Store och Google Play.

  Spelen i Pokémon-serien använder riktiga platser så som Kokkaido- och Kanto-regionerna i Japan, New York och Paris för inspiration till de fantastiska världar som spelen utspelar sig i. Nu är det dags att ta nästa steg och låta spelet utspela sig i den riktiga världen!

  Encounter
  Öppna dörren och ge dig av ut och leta efter vilda Pokémon. Utforska städer och byar i närheten av där du bor, eller vartsomhelst runt jordklotet och fånga så många Pokémon du kan. När du är i närheten av en Pokémon kommer din smartphone att vibrera. När du väl träffat på en Pokémon är det dags att börja sikta och använda din pekskärm för att kasta Poké Balls för att fånga den. Men var varsam när du försöker fånga den, den kan smita! Håll även uppsikt efter PokéStops som finns utplacerade på intressanta platser, såsom vid konstverk, minnesmärken och andra monument. Vid PokéStops har du möjlighet att skaffa fler Poké Balls och andra användbara saker.
  Pokémon GO

  Skräddarsy din tränare

  När du startar Pokémon GO första gången får du skräddarsy utseendet på din tränare genom att välja kläder och accessoarer. Det är din skrädarsydda tränare som sedan syns när du förflyttar dig över kartan, på din profilsida samt för andra spelare som besöker ett Gym som du kontrollerar.

  Fyll ditt Pokédex

  I Pokémon GO går din tränare upp i nivå (level) och ju högre nivå desto kraftfullare Pokémon kan du fånga och placera i ditt Pokédex. Vid högre nivåer får du dessutom tillgång till mäktigare föremål såsom Great Balls som gör det lättare att fånga Pokémon. Fortsätt utforska och träffa på nya Pokémon för att höja din nivå.

  Det finns även andra sätt att lägga till fler Pokémon. Genom att utforska och besöka PokéStops kan du stöta på Pokémon-ägg, som kläcks efter att du gått en bestämd sträcka med dem . När de kläcks kan det hända att du får se en Pokémon du aldrig träffat på tidigare!

  Map

  Vissa vilda Pokémon dyker upp oftare än andra på särskilda platser nära där du bor och runt om i världen. Till exempel är det lättare att stöta på vissa Pokémon av vattentyp omkring sjöar och hav. Om du är långt hemifrån bör du dessutom vara på alerten så att du inte missar Pokémon du i vanliga fall aldrig stöter på!

  Om du fångar flera Pokémon av samma art tillräckligt många gånger kommer du att kunna evolvera en av dem. Detta är särskilt användbart om du har svårt att hitta vissa Pokémon i det vilda. Som exempel, om du har massor av Poliwag i närheten av där du bor, fånga många av dem så  får du till slut möjlighet att evolvera en av dem till en Poliwhirl!

  Gå med i ett lag och kämpa

  En bit in i spelet kommer du att få frågan vilket lag du vill gå med i. Så snart du har gått med i ett lag kommer du att ha möjlighet att placera Pokémon du har fångat på Gym. Precis som med PokéStop hittar du Gym på verkliga platser. En och samma spelare kan bara placera en Pokémon per Gym vilket uppmuntrar spelare att spela tillsammans för att bygga upp starka försvar för sina Gym.

  Battle

  Om ett annat lag redan har tagit över ett Gym kan du utmana dem med dina egna Pokémon. Använd de Pokémon som du har fångat och kämpa med dem mot försvararnas Pokémon. Striderna är både utmanande och roliga. I striderna ska du använda de två attacker som dina Pokémon har. Dessutom kan du undvika att bli träffad genom att svepa höger eller vänster på pekskärmen. Om dina Pokémon vinner striden så sjunker Gymmets prestige. När ett Gym har noll i prestige förlorar ägarna kontrollen över gymmet så att du och dina medspelare kan ta över det, genom att placera era egna Pokémon som försvarare. När ett lag tar kontrollen över ett Gym, kan de öka dess prestige (och nivå) genom att träna sina Pokémon med de Pokémon som är satta som försvarare. När ett Gym når en högre nivå får det plats fler Pokémon som kan försvara det. Genom att gå tillsammans med andra spelare i samma lag, kan ni kämpa tillsammans mot motståndarnas Gym och på så vis snabbare ta över dem.

  Pokémon GO erbjuder flera olika utmaningar i olika kategorier så som att fånga Pokémon och att utforska. Genom att utföra utmaningarna låser du upp belöningsmedaljer som syns i din profil. Gör din bästa för att låsa upp så många som möjligt!

  Det är gratis att spela**

  Pokémon GO är gratis att ladda ner* via App Store och Google Play. Pokémon GO är gratis att spela, med mängder av roliga saker att göra och Pokémon att upptäcka. Spelare som vill utöka sin upplevelse med specifika föremål och förmågor kan göra det genom köp i appen. Spelare kan spendera riktiga pengar för att skaffa PokéCoins, spelets egen valuta. PokéCoins kan användas för att köpa nya föremål och andra förbättringar.

  **Spelet erbjuder valfria köp i appen som kostar riktiga pengar.

  Google Maps Pin is a trademark of Google Inc. and the trade dress in the product design is a trademark of Google Inc. under license to The Pokémon Company.

  Ta roliga kort

  När du träffar på en vild Pokémon kan du slå på kamerafunktionen och se den verkliga världen smälta samman med den virtuella. Du kan till och med föreviga det du ser genom att använda den inbyggda kameran och ta kort som sparas i din smartphone, redo att delas med släkt och vänner precis som du vill.

  ©2016 Niantuc, Inc. ©2016 Pokémon. ©1995-2016 Nintendo / Creatures Inc. / GAME FREAK Inc.


Pokémon GO

Lanseringsdatum: 14 juli 2016
Utgivare: The Pokémon Company
Utvecklare: Niantic, Inc.

Relaterade produkter

Pokémon GO Plus
Pokémon GO är redan en succé över hela världen och med Pokémon GO Plus tar du din jakt efter Pokémon till nästa nivå!
Pokémon: Let’s Go, Pikachu!
Äventyra tillsammans med Pikachu i ett nytt och spännande Pokémon-RPG
Pokémon: Let’s Go, Eevee!
Äventyra tillsammans med Eevee i ett nytt och spännande Pokémon-RPG